Centrul pentru Studiul Dezvoltării Internaționale și Migrației (DIM) din cadrul Facultății de Științe Politice – SNSPA are ca misiune cercetarea și promovarea cunoașterii în domeniile dezvoltare internațională și migrație, în vederea aducerii unei contribuții semnificative la înțelegerea profundă a provocărilor existente și identificarea unor soluții inovatoare și durabile.

DIM aduce împreună membri ai spațiului academic, experți și studenți, stabilind colaborări interdisciplinare și parteneriate internaționale orientate către cunoașterea exhaustivă și trasarea unor linii de cercetare noi în domeniile vizate. Misiunea DIM înglobează influențarea politicilor și practicilor la nivel local, național și internațional, contribuind astfel la crearea unui impact pozitiv asupra comunităților și societății în ansamblu.

Totodată, DIM își dedică resursele pentru a informa și sensibiliza societatea cu privire la problemele stringente legate de dezvoltarea internațională și migrație. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, Centrul s-a adaptat mijloacelor moderne de comunicare și organizează o gamă largă de evenimente, încurajând dezbaterile și interacțiunile interdisciplinare.

Prin activitățile noastre, ne dorim să inspirăm și să mobilizăm o nouă generație de lideri și cercetători în domeniile dezvoltării internaționale și migrației, contribuind astfel la construirea unui viitor mai promițător pentru toată omenirea. Misiunea DIM este complementară misiunii Masteratului de Dezvoltare Internațională și Migrație din cadrul Facultății de Științe Politice – SNSPA.

Misiunea noastră este fundamentată pe viziunea conform căreia la baza progresului se află cunoașterea. Prin cercetare riguroasă și colaborare interdisciplinară, aspirăm să influențăm politicile și practicile din domeniile dezvoltare internațională și migrație – contribuția noastră la un viitor în care deciziile și acțiunile sunt ghidate de cunoaștere, expertiză și solidaritate.  

În viziunea noastră, este esențială promovarea unei dezvoltări durabile și echitabile, respectiv modelarea unor societăți pașnice și prospere. Responsabilitatea trebuie asumată atât la nivel individual, ca cetățean sau membru al unei societăți, cât și de personalitățile și structurile cu rol de guvernare global, regional și sectorial, cărora ne angajăm să le furnizăm  consultanță și expertiză de cea mai înaltă calita

Excelență academică: Ne angajăm să promovăm cercetarea de înaltă calitate și să menținem standarde ridicate în activitățile noastre academice și de cercetare.

Responsabilitate și rigurozitate academică: Resursele informaționale, evenimentele și programele oferite sunt bazate pe documentare științifică și surse validate, fiind dezvoltate pe fundamente academice.

Colaborare și parteneriate: Susținem colaborarea interdisciplinară și parteneriatele internaționale pentru a încuraja schimbul de idei și abordări inovatoare în domeniul dezvoltării internaționale și migrației.

Incluziune și diversitate: Susținem incluziunea atât în cadrul Centrului și activităților desfășurate de membrii săi, cât și la nivel societal, prin promovarea solidarității și toleranței.

Relevanță și angajament civic: Ne angajăm să fim relevanți pentru nevoile și provocările societății, contribuind la formularea politicii și la dezvoltarea comunității prin intermediul cercetării și a activismului civic.