Vezi mai mult…

Este profesor universitar la Departamentul de Sociologie al Facultății de Științe Politice, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, precum și cercetător la Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale. A obținut doctoratul în sociologie în anul 2009 la Universitatea din Bielefeld (Germania). În trecut a avut burse de cercetare DFG, Marie Curie, New Europe College, Erste și a efectuat cercetări de teren în România, Germania și Italia.

Este interesat de tematica largă a migrației, etnicității și schimbărilor societale. În acest sens, a coordonat mai multe proiecte de cercetare de echipă, precum proiectele „Recuperând vocea migranților. Perspective locale asupra migrației, dezvoltării și schimbării sociale în România” (recastingmigrantsvoices.wordpress.com) 2012-2016 și „Migrația de întoarcere în IT și agricultură. Adaptare, inovare și remiteri sociale” (returnita.wordpress.com) 2021-2023. Între 2011 și 2021, a inițiat și condus Centrul pentru Studiul Comparat al Migrației afiliat UBB Cluj.

De-a lungul anilor a publicat articole în reviste precum Journal of Ethnic and Migration Studies, Journal of Immigrant and Refugee Studies, International Migration, Population, Space and Place, Antipode și altele. Dintre volumele editate și de autor, a publicat „Sociologia migrației. Teorii și studii de caz românești” (împreună cu István Horváth); „Romanians in Western Europe. Migration, transnational connections and status dilemmas” (Rowman and Littlefield 2013); „The making of world society. Perspectives from transnational research” (transcript, împreună cu Eva Gerharz, Gilberto Rescher și Monika Salzbrunn, 2009); „Transnational return and social change. Hierarchies, identities and ideas” (Anthem press 2019, împreună cu Margit Fauser și Paolo Boccagni).

La ora actuală este interesat de relația dintre mobilitate, utilizarea pământului/ecologie și schimbări societale și climatice, având cercetare actuală în mai multe locații din sudul Transilvaniei.

Vezi mai mult…

Este lector universitar doctor Catedra de Stiinte Politice si Studii Europene a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. Este autor si editor al unor volume de specialitate precum Stat, violenta si suveranitate (Bucuresti: Tritonic, 2007) si co-editor impreun cu Paul E. Collins al volumului „Managementul politicilor publice. Transformari si perspective”. Iasi: Polirom, 2008. Titular al cursurilor „Politica Europeana”, „Organizare de partid”.

Claudiu Crăciun a obtinut titlul de doctor în ştiinţe politice în 2007 la SNSPA. A fost preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Studenţilor în Ştiinte Politice – IAPSS (2002), preşedinte al Societăţii Globale a Studenţilor şi Tinerilor Profesionişti Români – GRSPsociety (2009) şi membru al Comitetului Executiv al Retelei Europene de Ştiinte Politice – EpsNet (2004-2006). A absolvit un program masteral în politica europeană la London School of Economics and Political Science (2008). A lucrat în diferite poziţii de expert în politici publice în cadrul Secretariatului General al Guvernului şi Ministerului Educaţiei (2004-2009). Din 2009 este consultant în domeniul politicilor publice şi managementului public.

Interese de cercetare: Politică Europeană, Partide politice

Vezi mai mult…

Lector al Facultății de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (FSP-SNSPA). Interesele sale de cercetare privesc guvernanța Uniunii Europene, europenizarea și analiza politicilor publice, cu un accent recent pe migrație. Are o vastă experiență atât în ​​predare, cât și în cercetare, având publicate mai multe contribuții științifice pe aceste teme.

Deține un doctorat. în Științe Politice de la SNSPA și a finalizat studii postdoctorale în Relații Internaționale și Studii Europene. Pe lângă activitatea academică, a câștigat și implementat proiecte finanțate din surse internaționale și naționale și a lucrat ca expert pentru Institutul de Științe ale Educației, Institutul European din România, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, Cercetare, Dezvoltare și Inovare și Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Vezi mai mult…

Vlad Terteleac este asistent universitar în cadrul Facultății de Științe Politice (SNSPA), unde predă seminare de teoria alegerii raționale, economie comportamentală, filosofie politică și comportament electoral. Interesele sale de cercetare se concentrează pe teoria externalităților, sistemul european de azil și analiza politicilor în domeniul migrației. Are o experiență de peste doi ani ca cercetător al informațiilor din țara de origine în cadrul Consiliul Național Român pentru Refugiați (CNRR).

Vezi mai mult…

Interesul meu pentru sfera migrației și a dezvoltării internaționale are origini încă din primii anii de facultate și a crescut constant până la finalizarea programului masteral de Dezvoltare Internațională și Migrație în 2023 (pe atunci, se numea Dezvoltare Regională și Cooperare Internațională). De-a lungul ultimilor ani am avut șansa de a mă dezvolta și progresa atât pe aspectele academice care se află sub umbrela centrului, cât și pe domenii adiacente, astfel că, în cadrul echipei mă ocup de grafica publicitară, de aspectele ce țin de conținutul media, dar și coordonez o parte a proiectelor noastre.

Pe lângă activitățile academice, în ultimii șapte ani, am avut șansa să învăț și să mă dezvolt într-un mediu multicultural și non-formal, fiind parte a mai multor organizații ale societății civile, cea în care mi-am dedicat cea mai mare parte din timp fiind AEGEE-București, o organizație parte a unei rețele europene de ONG-uri care are ca scop promovarea unei Europe democratice, diverse și fără granițe. Am avut, așadar, șansa de a mă dezvolta pe aspecte ce țin de cetățenie activă, promovarea multiculturalității și diversității având numeroase proiecte atât pe dezvoltare sustenabilă, cât și pe aspecte ce țin de migrație și cultură.